Zijn jouw dakpannen aangetast of stuk? Dan kunnen ze helaas niet meer worden gecoat, maar moet het dak echt worden gerenoveerd. Ook als jij jouw dak een andere uitstraling wilt geven kun je gebruik maken van dakrenovatie. Samengevat, gaat dakrenovatie vooral om het vernieuwen en verbeteren van het dak. Vraag jij je af: waarom moet ik aan denken als ik mijn dak wil laten renoveren? Lees dan snel verder! 

De oorzaak 

Er zijn verschillende oorzaken voor dakrenovatie. Een voorbeeld hiervan is dat huizen met een rieten dak om de zoveel tijd opnieuw gebonden moeten worden. Dit valt dan onder regulier onderhoud. Bij dakpannen is er vaker sprake van renovatie, omdat er lekkages kunnen ontstaan. Ook wanneer de dakpannen stuk of aangetast zijn door weersomstandigheden moet dakrenovatie worden toegepast. Het houtwerk onder de dakpannen moet dan worden nagekeken of misschien wel worden vervangen. Als we kijken naar de isolatie van het dak, kun je ervoor kiezen om het dak van binnenuit te isoleren of van buitenaf. Als je dit van buitenaf doet, moeten alle dakpannen worden verwijderd en moet het een grote dakrenovatie ondergaan.

Een professioneel bedrijf

Het renoveren van het dak is iets dat je niet zelf kunt doen, ook niet als je een handige doe-het-zelver bent. Het is tenslotte erg belangrijk dat een dak veilig en betrouwbaar is. Als het renoveren van het dak niet goed gebeurt, kan dit veel geld gaan kosten. Zo komt het bijvoorbeeld best vaak voor dat een dak niet volledig waterdicht is. Als je een professioneel bedrijf als Dakcoating Hilberts Hoogeveen inhuurt, weet je zeker dat alle werkzaamheden correct worden uitgevoerd. En als er toch iets misgaat, kun je altijd nog gebruik maken van de garantieperiode van het bedrijf. 

Wat je niet moet vergeten 

Als je een vrijstaande woning hebt, hebben de buren geen last van jouw dakrenovatie. In een rijtjeshuis of 2-onder-1 -kap daarentegen zou je wel even met de buren moeten overleggen. Het is namelijk niet heel mooi als jouw dak er opeens heel anders uitziet dan dat van de buren, en je kunt zelfs de kosten delen als je gezamenlijk het dak wil laten renoveren. Een andere optie is om wanneer het dak wordt opgeknapt, je ook meteen andere aanpassingen laat doen. Je kunt dan op het plaatsen van een dakraam of dakkapel veel geld besparen, omdat het dak toch al open ligt. Daarnaast kun je alles ook meteen goed laten isoleren. Win-win!