Het gebruik van rijplaten is van groot belang in de bouw. Ze bieden bescherming aan het terrein, het voorkomt schade aan het milieu en de voertuigen. Maar wist je dat kunststof rijplaten de beste optie zijn? In deze blog geven we je vijf goede redenen waarom. Lees snel verder!

Lichtgewicht

Een van de voordelen van kunststof rijplaten is dat ze lichtgewicht zijn. Dit maakt het vervoeren en leggen van de platen een stuk makkelijker. Bovendien zijn kunststof rijplaten makkelijk te stapelen en op te bergen, waardoor ze weinig ruimte innemen.

Duurzaam

Kunststof rijplaten zijn gemaakt van HDPE (High-Density Polyetheen). Dit materiaal is erg sterk, waardoor de platen lang mee gaan. Doordat de platen niet roesten en bestand zijn tegen chemicaliën, zijn ze erg duurzaam. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de rijplaten snel beschadigd raken.

Milieuvriendelijk

Een ander voordeel van kunststof rijplaten is dat ze milieuvriendelijker zijn dan bijvoorbeeld stalen rijplaten. Door te kiezen voor kunststof draag je bij aan een beter milieu. Kunststof rijplaten zijn namelijk na gebruik recyclebaar.

Veilig

Kunststof rijplaten hebben een antisliplaag, waardoor ze veiliger zijn dan bijvoorbeeld stalen rijplaten. Deze laag zorgt ervoor dat voertuigen, machines en voetgangers niet uitglijden op de platen. Hierdoor worden ongelukken voorkomen.

Geschikt voor verschillende ondergronden

Kunststof rijplaten zijn geschikt voor vrijwel alle typen ondergronden. Van gras tot modder, met kunststof rijplaten kom je altijd vooruit. Doordat kunststof rijplaten zo licht zijn, blijven ze drijven op water. Hierdoor kun je met behulp van kunststof rijplaten zelfs moeilijk begaanbare wegen betreden.

 

Zoals je kunt zien zijn kunststof rijplaten een slimme keuze wanneer je op zoek bent naar rijplaten voor een bouwproject. Ze zijn lichtgewicht, duurzaam en milieuvriendelijk. Daarnaast zijn ze ook nog eens veilig en geschikt voor verschillende ondergronden. Door te kiezen voor kunststof rijplaten maak je jouw bouwproject niet alleen makkelijker, maar ook een stuk duurzamer.

Meer informatie vind je hier!